152.Yılında Büyük Kafkas Sürgünü Okulumuzda Düzenlenen Panel Ve Etkinliklerle Anıldı

23.05.2016 5063

Eskişehir Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesinde Büyük Kafkas Sürgününün 152.  Yılında "Büyük Kafkas Sürgünü ve Çerkez Kültürü" konulu panel düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Osmangazi Üniversitesinden Doc.Dr. Nuri Kaya ve  Anadolu Üniversitesinden Kevser Candemir katıldı. Çerkez Sürgününün  tarihi, sosyolojik, kültürel etkilerini  ele alan öğrencilerin sunumuyla panel düzenlendi. Programda ayrıca çerkez kıyafetleri, kültürü  ve müziğine yönelik örnekler verildi. Ayrıca Büyük sürgünün fotoğraflarının da yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı.