Okul Meclis Başkanlığı Seçimlerimiz Gerçekleşti

Okul Meclis Başkanlığı Seçimlerimiz Gerçekleşti

03.11.2017 700

Okul öğrenci meclisi seçimlerinin , öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. 

Bu kapsamda  okulumuzda 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve üyeleri seçimi gerçekleştirildi..

Okul meclisi seçimleri, her sınıftan bir sınıf temsilcisi seçilmesiyle başladı. Kapalı oyla yapılan seçim sonucunda sınıf temsilcileri belirlendi. Oy çokluğuyla seçilen 18 sınıf temsilcisinden 3 öğrenci, okul başkanlığı için adaylıklarını koydular.

Başkanlık için aday olan öğrenciler belirlenen tarihler arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler.  Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli  yerlerine  asma fırsatını buldular.

Öğretmenler gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda Esra PİRLİ, okul başkanlığına seçildi.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi , seçilen başkan ve meclis üyelerini  kutluyor, başarılı bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

03-11-2017

 

03-11-2017