"Türkiye'de Yabancı Dil Eğitimi ve Avrupa'daki Uygulamalar: Gelişmeler ve Öneriler" Konferansı

12.06.2021 390

Değerli Eğitimciler,

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı olarak eğitimin diğer alanlarında olduğu gibi dil öğrenimi ve öğretimi de üzerinde önemle durduğumuz konulardan biridir. Bu alandaki çalışmalarımız Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı kapsamında fonlanan "Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi (YADEG)" isimli projemiz çerçevesinde devam etmektedir. Bu bağlamda TTKB Yabancı Dil Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Merkezi (YDE-ARGEM) tarafından Türkçe ve İngilizce dillerinde 28-29 Haziran 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak düzenlenecek, uluslararası katılımlı "Türkiye'de Yabancı Dil Eğitimi ve Avrupa'daki Uygulamalar: Gelişmeler ve Öneriler" konferansımıza sizleri davet etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz. Yabancı dil öğretim ve öğreniminde ilgili proje faaliyet alanlarını da kapsayan tartışmaların ve sunumların gerçekleştirileceği konferansta, farklı yabancı dillerin eğitimine yönelik Türkiye ve Avrupa'daki uygulamalar, gelişmeler ve öneriler tartışılacaktır. Konferans kayıt işlemleri ve detaylı bilgilere yabancidilkonferansi.meb.gov.tr adresinden erişilebilir.

Tüm katılımcı, destekleyici ve izleyicilerimize şimdiden teşekkür ediyor, konferansımızda buluşmak ümidiyle esenlikler diliyoruz.

                                                                                                                                                          Konferans Düzenleme Kurulu

Kaynak: http://ttkb.meb.gov.tr/www/turkiyedeyabancidilegitimiveavrupadakiuygulamalargelismelerveonerilerkonferansiduzenlenecektir/icerik/399