Eskişehir Liseleri Aydınları Tanıyor Projesi Sempozyumumuz

Eskişehir Liseleri Aydınları Tanıyor Projesi Sempozyumumuz

03.06.2021 1063

Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tiryakizade Okuma Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen ´Eskişehir Liseleri Aydınlarını Tanıyor´ projesi kapsamında Okulumuz tarafından hazırlanan Mustafa Kutlu ve Mustafa Ruhi Şirin sempozyumu Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi´nde yapıldı.

Programa; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri,Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bülent Üzmez, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan Başyiğit , öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı sempozyumu Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Yrd.Doç.Dr. Hilmi DEMİRAL yönetti.

Programda yaptığı konuşmada projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Valimiz Sayın Güngör Azim Tuna,  her işte olduğu gibi bu projede de birilerinin emeğinin ve fedakârlığının fazla olduğunu söyledi. Okuyan insanın her zaman bilgi seviyesini arttıracağı kaydeden Vali Tuna, "Ülkemizin gelecekte iyi yerlere gelmesi için çok okuyup bilgili olmalıyız. Bu aydınlarımız bizim aydınlarımız, yerli ve milli. Bize ait olan aydınlarımızın düşünceleri bizim için çok önemli. Bizler özümüzü ve milli değerlerimizi kaybetmemeliyiz. Geleceğimizi temsil edecek insanlara karşı sorumluluğumuz var" dedi.

Konuşmanın ardından oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Hilmi Demiral'ın yaptığı sempozyumda, öğrenciler Mustafa Kutlu'nun ve Mustafa Ruhi Şirin'in hayatını ve düşüncelerini anlattı.

Büyük beğeni toplayan sempozyum arasında müzikle beraber misafirlere ikramlar takdim edildi.

Başta Sayın Yrd.Doç.Dr. Hilmi DEMİRAL´a ve sempozyumda görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.